Met deze tips haal jij snel je motorrijbewijs!


Je hebt je autorijbewijs al een tijdje geleden gehaald en je wilt graag wat nieuws leren: je gaat voor je motorrijbewijs! Een goede keuze, want het hebben van een motor geeft je veel vrijheid. Maar eerst moet je natuurlijk wel dat papiertje halen voordat je de weg op mag gaan. Net zoals bij een autorijbewijs kan het lessen en het afleggen van het examen lang duren. Maar niet getreurd, met deze tips heb jij sneller je motorrijbewijs!

Begin vroeg in het jaar

Over het algemeen doen de meesten een halfjaar over het halen van hun rijbewijs. Als je in januari begint, ben je rond de zomer aan de beurt voor het examen en kan je daarna lekker rondjes gaan rijden. Ook vermijd je de meeste kou van de wintermaanden. Het is in het najaar (of de herfst- en wintermaanden) vaak wel ietsje rustiger op de weg, waardoor het fijner is om te lessen. De kans is dan wel groot dat je moet afleggen in hartje winter!

Oefenterrein

Beschikt jouw toekomstige motorschool over een oefenterrein? Dan is dit zeker een grote plus! Hierdoor kan je de speciale verrichtingen veel beter oefenen op een rustige plek. Dit bevordert dan uiteindelijk weer jouw vaardigheden en kan je sneller door naar het examen.

Instructeurs

Een rijschool met veel instructeurs betekent dat je meer kunt lessen. Daardoor hoef je minder lang te wachten op het inplannen van een volgende les. Mocht je vaste instructeur een keer niet kunnen, dan kan iemand het dus opvangen.

Theorie

Het hoort er toch echt weer bij: het theorie-examen. Helaas kan je je autotheorie niet inruilen of als bewijs gebruiken, maar moet je toch echt weer aan de bak. Studeren, een cursus volgen, en naar het CBR om het examen af te leggen. Begin op tijd met studeren en zorg voor een tijdige inschrijving bij het CBR. Hierdoor voorkom je lang wachten en kan je dus sneller door naar het praktijkexamen!

Zodra je je examens behaald hebt, is het tijd om een motor uit te zoeken en een motorverzekering. Zonder verzekering mag je niet de weg op! Een motorverzekering vergelijken doe je gemakkelijk op totaalbesparen.com, neem snel een kijkje!