De leuke kanten van Schiermonnikoog


Schiermonnikoog vakantie

Wie ervoor kiest om op Schiermonnikoog vakantie te vieren, doet dat met een reden. Het is bijvoorbeeld belangrijk om te weten dat alles hier lekker kleinschalig is. Dat maakt het dus ook een stuk rustiger. Het is wel heel fijn om even te kunnen ontsnappen aan de drukte die je in andere delen van het land vindt. Daar is dit eiland dan ook de perfecte plek voor. Denk alleen al aan het ontbreken van auto’s. Dit is een belangrijk voordeel.

Schiermonnikoog vakantie

Genieten van de natuur

Wanneer je kijkt naar de specifieke kwaliteit van Schiermonnikoog, dan kom je al snel bij de natuur uit. Het eiland geldt natuurlijk als een nationaal park. Dat betekent dus ook dat je er zonder problemen lekker kan genieten van natuur op het hoogste niveau. Het wordt goed beheerd en je kunt er zeker van zijn dat alles goed wordt bijgehouden. Daardoor voel je er ook echt een bepaalde rust over je vallen. Dat is pas hoe een vakantie echt moet voelen.

Lekker actief op vakantie

Dat Schiermonnikoog in het teken van rust staat, betekent natuurlijk niet dat je zelf niet actief kan zijn. Het is bijvoorbeeld heel goed mogelijk om lekker te wandelen. Ook kan je er zeker van zijn dat er alle mogelijkheden zijn om lekker te fietsen. De paden die hiervoor zijn aangelegd, zijn ook van hoge kwaliteit. Daardoor kan je de natuurlijke omgeving alleen maar nog beter in je opnemen. In dat opzicht breekt dit eiland ook met de andere Waddeneilanden van Nederland.